.jpg)
HELP! HOE KOM IK AAN EEN CORONAPASPOORT ZONDER SMARTPHONE?
De makkelijkste manier voor een bewijs dat je gevaccineerd bent tegen corona is de coronacheckapp op je telefoon te installeren. Maar ja, een smartphone, dat heeft niet iedereen!
Annet Eerbeek, van de museumclub, stuurde ons een goede tip. Deze tip is voor mensen die bijvoorbeeld geen DIGID, computer of smartphone hebben. Je kunt dan een papieren coronapaspoort aanvragen. Deze kun je gebruiken in plaats van de coronacheckapp.
Hoe kom je aan een papierencoronapaspoort?
Via de COVID 19 crisislijn op 0800-1351 kun je een papieren coronapaspoort aanvragen met je burgerservicenummer en postcode. Het bewijs komt per post binnen enkele dagen.
Meer informatie op:
https://coronacheck.nl/nl/faq/5-4-ik-heb-geen-digid-smartphone-of-computer-met-printer/
Grey Power Avonden
Drie online avonden voor jou en met jou!
De nieuwste wetenschappelijke inzichten over drie thema's rondom veroudering komen op een laagdrempelige manier aan bod. Boeiende gasten bespreken deze thema's vanuit wetenschappelijk perspectief en/of praktijkervaring. Aan het eind van elke bijeenkomst kun je vragen stellen.
De gespreksleider op de avonden is Julia van Weert, hoogleraar Gezondheidscommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam. De avonden zijn gratis te volgen via Zoom en bedoeld voor ouderen, familie, vrienden en mantelzorgers. Dus eigenlijk voor iedereen!
1. Eenzaamheid op 1 juni, 19.00 - 20.30 uur
Met Bianca Suanet, hoofddocent Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, Anja Machielse, hoogleraar Empowerment van Kwetsbare Ouderen en Astrid van Ketel, adviseur Gezondheid en Welbevinden bij de GGD Amsterdam.
2. Vallen op 1 juli, 19.00 - 20.30 uur
Met Nathalie van der Velde, hoogleraar Ouderengeneeskunde aan het Amsterdam UMC, David van Bodegom, hoogleraar Vitaliteit in een verouderde populatie van het Leids Universitair Medisch Centrum en Saskia Kloet, projectleider Valpreventie bij ouderen bij het Ministerie van Volksgezondheid en het kenniscentrum VeiligheidNL.
3. Zingeving op 14 september, 19.00 - 20.30 uur
Met Martijn Huisman, hoogleraar Epidemiologie van de veroudering aan de Vrije Universiteit en Amsterdam UMC, Crétien van Kampen, wetenschappelijk onderzoeker Kwaliteit van Leven bij het Sociaal Cultureel Planbureau en Elisabeth van Oostrum, lid van de Raad van Ouderen.
Aanmelden via het formulier achter deze link.
Postjesbuurtzomerpuzzel
|
|
Even bijpraten
Dierbare stadsdorpers,
Het zijn bizarre tijden. Is het lekker voorjaar, wil je fijn naar buiten, mag het niet. Behalve als je in de buurt blijft voor een ommetje of een boodschap. Dan geniet je wel heerlijk van de lente en de stilte.
Werken, dat doe je deze maanden thuis, aan de eettafel op de laptop. Bij iemand langsgaan, of bezoek krijgen, dat is er ook niet bij. Een praatje op straat mag wel, maar dan moet je minstens anderhalve meter afstand houden. Gelukkig komen we elkaar in de Postjesbuurt wel tegen op straat. Kunnen we even bespreken hoe het gaat. Even klagen en dan weer in de stand "zoek de zonzij". Er werd nog nooit zoveel gekletst op straat. Bij jou ook? En al die spelende kinderen op straat zijn ook heel gezellig. Dan is er tenminste wat reuring.
BLOEMETJE VOOR JOU
Wel vervelend dat je afhankelijk bent voor boodschappen. Gelukkig doen buren dat wel voor elkaar. Al willen die soms niet naar de Aldi omdat ze daar nooit komen. Marie-Louise houdt van spoorzoeken dus die verkent met een grote boodschappenkar de Aldi en de Dirk voor haar boodschapmaatjes. Elke vrijdagochtend gaan Mieke en zij met een volle auto langs om boodschapjes af te leveren.
Lukt het niet om zelf boodschappen te doen? Laat het ons weten. We zoeken ook graag voor jou. Of kijk verderop in deze nieuwsbrief bij Buurthulp. Een wandelmaatje kunnen we ook proberen te vinden. Heb je zin in een bezoekje van een Stadsdorper? Gewoon op 2 meter afstand op de bank en jij aan tafel. Of een keertje samen eten (wel met bordje op schoot op 1.5 meter afstand)? Dan eet je eens wat anders. Laat het ons weten.Wij hebben van iedereen telefoonnummers en e-mailadressen. Ook voor een belletje een keer. Aarzel niet om ons te bellen voor een kletspraatje of voor het telefoonnummer van een andere Stadsdorper.
We moeten het nog een paar weken volhouden. En we zijn niet voor niets een Stadsdorp: voor elkaar door elkaar!
Groet van Caroline en Marie-Louise
GVBelletje
Mis je je ritje met de tram? Caroline wel. Een gezellig praatje met de conducteur onderweg mist ze ook. Een praatje met de passagiers is onderdeel van het werk van de conducteur en die missen dat ook.Gelukkig kun je ook in deze lock down tijd met de conducteur een kletspraatje maken. Heb je behoefte aan een praatje? Geef je dan op via gvbelletje@gvb.nl of bel meteen naar 06-48528373.
Corantijnstraat: activiteiten Groene Lente op zaterdagmiddagen
|
|
Corona nieuws
Op mijn fietstochtjes door de stad kom ik vaak kleine kunstwerkjes tegen, waarmee mensen proberen de moed er in te houden.
Deze hing op de Berlagebrug over de Amstel. Ik vond m zo leuk, dat ik hem hier plaats.
Veel geluk en gezondheid voor volgend jaar!
Beweeg mee!

Bewegen, het komt er bij Caroline niet zo van. Marie-Louise doet wel elke dag trouw haar oefeningen. Misschien zijn de beweeglessen van SCIANDRI wel iets voor Caroline. Of voor jou!
Of "NL beweegt". Doet Coen twee keer per dag! De kanjer. Margreet en Evelina gymen ook. De volhouders. Samen bewegen? Allebei ZOOM (videobellen) op de laptop en de TV aan. Zie je elkaar stuntelen of juist niet. In elk geval Lachen!!
Facebook: sciandri.sportstimulering
Instagram: sciandrisportstimulering
Buurthulp
Een fantastische buurtgroep die komt met boodschappen, een hapje voor je kookt, een praatje met je maakt (over de telefoon), hulp bij huiswerk biedt enz. Bel en laat weten wat je nodig hebt.
Ze doen het echt graag.
Bewoners in de buurt gemakkelijk met elkaar in contact brengen, elkaar leren kennen en goed nabuurschap mogelijk maken.
Volg ons:


Alleen voor leden: