Wat heb je nodig? 
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • potje of zakje currypasta mild, rood of groen naar keuze
  • 1 zoete aardappel 
  • 1 courgette
  • blikje tomatenblokjes
  • pakje of blikje kokosmelk
  • 1 pond kipstukjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • zakje krielaardappelen
  • bosuitjes
  • zakje sugarsnaps (een soort sperzieboontjes) 
  • bosje koriander of peterselie
Hoe maak je de curry klaar?
  1. Ui in grove stukken snijden en even aanfruiten, knoflook fijn snijden en in de pan doen, een deel van de currypasta erbij doen naar smaak,
  2. Goed roeren, tomatenblokjes erbij en roeren, zoete aardappel geschild en in blokjes, erdoor roeren en tijdje laten sudderen.
  3. Courgette in blokjes snijden en erdoor roeren, kleine krieltjes erbij met de verkruimelde bouillonblok, roeren.
  4. Bosuitjes fijn snijden, sugarsnaps halveren en evt. draad verwijderen en met de kipblokjes de pan alles, goed roeren. Laten sudderen tot de de ingrediënten gaar zijn. 
  5. Kokosmelk erdoor roeren. 
  6. Opdienen met fijngehakte koriander of peterselie.
Het originele recept is met rijst, basmatirijst is aanbevolen. De groentes kunnen variëren; aubergine, sperziebonen, pompoen, etc. zijn ook lekker.

Succes en eet smakelijk!