Op donderdagmiddag 23 maart organiseerde het Stadsdorp van 16-19 uur een ontmoetingsborrel in “Beer en Burgers/de Postkamer” aan de Postjesweg. Om mensen in de buurt hiervoor te interesseren hebben we 1000 flyers laten drukken en er 950 verspreid in de Postjesbuurt. Deuren met een NEE/NEE sticker moesten we overslaan en we hadden net niet genoeg flyers. Maar desondanks was de opkomst verheugend.

Naast de twee organisatoren en twee eerdere deelnemers, kwamen er in de loop van de 3 uur dat we “open” waren, zeker 20 mensen langs om een een praatje te maken en een drankje te drinken. Het werd erg gezellig! 

Het is leuk om te zien dat de geïnteresseerde buurtbewoners van beide kanten van de Hoofdweg komen en van allerlei leeftijden zijn. Mensen vertelden aan elkaar wat ze zoeken en vinden in de buurt en waarom ze het Stadsdorp leuk vinden. We hebben iedereen een lijstje laten invullen met activiteiten waar ze belangstelling voor hebben, zoals wandelen, film bezoeken, lezen, samen koken/samen eten, museum bezoek, fietstochten, oppas op hond/kat etc.

Organisatie activiteiten
Ook is er een lijst van alle belangstellenden gemaakt die op de hoogte gehouden willen worden van nieuws en activiteiten. Daar staan inmiddels 40 mensen op. Verheugend! Marie Louise en Els hebben deze lijstjes bij elkaar gevoegd en hebben (samen met enkele andere deelnemers) eenmalig het initiatief genomen om clubjes rond thema's bij elkaar te brengen. De bedoeling is dat de groepjes vervolgens zelf een manier bedenken om de activiteiten te plannen en voort te zetten. Grote verrassing voor ons is de grote interesse in samen koken/samen eten/kookles en in op honden en katten passen. Naast deze twee clubjes zijn er nog groepjes te vormen rond de thema's wandelen, lezen, musea bezoeken, theater/film/concert bezoeken, dierenoppas en kaarten. We hebben gestimuleerd dat de clubjes zoveel mogelijk vóór de borrel van 10 mei een activiteit gehad hebben zodat zij erover kunnen vertellen.

Communicatie
Er is iemand gevonden die de communicatie op de sociale media voor zijn rekening wil nemen. We hebben inmiddels een Facebookaccount (stadsdorppostjesbuurt), een FB-pagina gekoppeld aan die van Marie Louise en we zijn actief op Nextdoor, een burennetwerk via een app. Ons emailadres is stadsdorppostjesbuurt@gmail.com.

Daarnaast zijn we te vinden op de stedelijke stadsdorpwebsite (www.stadsdorpenamsterdam.nl). Tevens worden er berichten gezet op de overkoepelende FB-pagina van de Postjesbuurt.

Plannen
Van diverse collega-Stadsdorpen hoorden wij dat zij door een gesubsidieerde websitebouwer een gratis website hebben laten maken. Hier gaan wij binnenkort ook mee aan de slag, zodat er wellicht eind 2017 een website is waar we onze activiteiten op kunnen zetten. Hier kunnen dan ook mensen terecht die niet actief op Facebook zijn.

In het derde kwartaal zullen we beginnen met het laten ontwerpen van een logo en het maken van een algemene folder.

Agenda

De volgende bijeenkomsten zullen telkens op de 30e van de maand gehouden worden.
  • 30 augustus: 16-19 borrel met maaltijd voor alle belangstellenden
    (waarschijnlijk in de Tulp)
  • 30 september 16-19 uur borrel en maaltijd in de Buurtkamer voor actieve deelnemers
  • 30 oktober borrel, locatie wordt later bekend gemaakt
  • 30 november borrel, locatie wordt later bekend gemaakt
  • 30 december einde jaars maaltijd voor actieve deelnemers