De Museumclub was op een hele regenachtige novemberdag naar het Stedelijk Museum.
Dinsdag 8 januari is het volgende uitje. De Museumclub gaat dan naar Het Schip. Bezoek met Stadspas of Museumjaarkaart is gratis. Er is een lift in het museum aanwezig.
Het Schip is aan de Oostzaanstraat 45 en bereikbaar met bus 22.
Verzamelen is om 10.45 uur bij de ingang van het museum. We sluiten aan bij de rondleiding om 11.00 uur. Aanmelden graag bij Annet Eerbeek, a.eerbeek4@upcmail.nl.

Ode aan de lino
In samenwerking met Atelier Open organiseert Het Schip een tijdelijke  tentoonstelling waar het werk van wel dertig kunstenaars uit binnen- en buitenland te bewonderen is!

De kunstenaars maken in het kader van een Mail Art-uitwisselingsproject een linosnede.  De linoleumdrukken van 14,8 x 21 cm worden geëxposeerd in het postkantoor van Museum Het Schip en te koop aangeboden. Deze tentoonstelling is alleen te zien als onderdeel van de rondleiding.

En ook Gaudí..
Deze tijdelijke tentoonstelling over Gaudí, met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família, laat zien hoeveel Gaudí en de Amsterdamse School gemeen hebben. Met hun bouwwerken doorbraken de Catalaan Gaudí en de Nederlandse architecten van de Amsterdamse School tradities en waren ze actief in een roerige tijd waarin industrie en vakbewegingen opkwamen. Ze brachten tijdloze schoonheid terug in verloederde steden.

Op de foto alvast een voorproefje uit de collectie van Het Schip: een maquette van de Hoofdweg- en Corantijnschool door Henk van Heezick.